Έσιει αθρώπους που λαλούν ότι φακκούν τους τα κυπριακά τζιαι εν πρέπει να τα μιλούμε γιατί "έννεν καλά να μάθουν τα μωρά να λαλούν 'τσιλλώ' αλλά 'πατώ' " τζιαι ότι "έννεν σωστό να χρησιμοποιούνται στην τηλεόραση" γιατί φαινούμαστεν αγροίκοι.
Ναι, εν για τούτο που φαινούμαστεν αγροίκοι.
Αν τα δουν τζιαι γραμμένα υποψιάζουμε ότι εννα τους πιάσει αναφυλαξία.

1 σχόλια:

Όι, να μάθουν τα μωρά να λαλούν "τσιλλώ". Να μάθουν τζαι το "πατώ" όμως. Έννεν πολλά ωραίο να τους θωρείς στην Ελλάδα να λαλούν του σερβιτόρου να "πητήσει" αεροξόλ, τζαι να τον ρωτούν αν τους "έλειψε" η σοκολάτα με γεύση φουντούκι.
Να μάθουν ότι λαλούμε "κκεράζια" αλλά γράφουμε "κεράσια" και έτσι το λέμε στα Ελληνικά (vs Κυπριακά) τζαι να μεν γράφουν ορθογραφία στο σχολείο "κκεράζια" #truestory.
Τζαι για τούτο πρέπει να διαβάζουν πολλά τζαι να εκτίθενται ΚΑΙ στον ελληνικό (εξ'Ελλάδος) προφορικό λόγο.
Επίσης, το ότι τα κυπριακά χρησιμοποιούνται ξαφνικά για να αποδώσουν ένα χιουμοριστικό τάχα μου τόνο στις βλακώδεις κυπριακές παραγωγές στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, εν βοηθά τζαι πολλά στο να δει ο μέσος αγροίκος (κατά τα άλλα) Κυπραίος ότι έννεν η γλώσσα του γελοία, αλλά το πώς της φέρεται, και το ότι το κοπελλούδι του εν θα πάθει κάτι επειδή του μιλούν κυπριακά, αλλά επειδή εν άνοιξε βιβλίο στη ζωή του διότι κανένας εν του το καλλιέργησε.

Δημοσίευση σχολίου